[ÁLLÁS] Sziasztok! Linux rendszergazdát keresünk a partnerünkhöz, 1-5 év tapasztalattal, a feladat Linux alapú rendszerek üzemeltetése, új rendszerek felépítésében- meglévőek újragondolásában való részvétel, hibakeresés. MySQL, PHP ismeret, automatizálásban szerzett tapasztalat előny, de ha ezek nincsenek meg, megtanítják ;) Fizetés tapasztalattól függően bruttó 400-600.000 Ft, munkavégzés helye Budapest XIII. kerület. Ha érdekel, vagy ismersz valakit, akit érdekelhet, küldj egy CV-t ide: boglarka...@rand....

Operációs rendszerek

A könyvet az Eszterházy Károly Egyetem Operációs rendszerek c. tárgyának gyakorlati oktatásához használom. Észrevételeket, javaslatokat, kritikát szívesen fogadok a koczka.ferenc kukac uni-eszterhazy pont hu címen. Ha oktatóként te is használni akarod, tedd bátran, ha lehet, dobj erről egy levelet nekem. Mivel a szöveget folyamatosan fejlesztem, javítom, ezért arra kérlek, ne másold le, hanem az eredeti helyére hivatkozz.

Ha tanulni akarsz, és szükséged van egy felhasználói hozzáférésre, szívesen adok neked egyet azon a gépen, amelyiken a hallgatóink is tanulnak.


Irodalom:
  • SSH a gyakorlatban, Kiskapu Kiadó, ISBN:9789639301818.
  • Dr. Büki András: Unix/Linux héjprogramozás, Kiskapu Kiadó, 2002, ISBN: 9789639301108.
  • Dr. Berta István Zsolt: Nagy E-szignó könyv, Microsec Kft., 2011., ISBN: 978-963-08-1168-2.

TODO disztribúció dd, loopback, cd image készítés, mountolása, cdrecord

.bashrc stb. date wget, curl, lynx regexp crypt, pgp, base64 split rename a regexpekkel named pipe, socket